Care este cauza apariției infecțiilor vaginale?

In general pe timp de vara femeile sunt mai predispuse la infectii in zona intima, insa nu este o regula, acestea pot aparea oricand. Ele sunt foarte neplacute si pot aparea din motive cat se poate de puerile, iata doar cateva dintre ele:

Statul pe scaun

Despre statul pe scaun s-a vorbit mult si se va mai vorbi. Pe langa faptul ca afecteaza pe termen lung coloana, la femei mai apare o problema. Stand foarte mult pe scaun, zona intima se incalzeste tot mai mult din lipsa de ventilatie, iar prin frecarea de pantaloni apar diferite infectii, printre care aparitia ciupercilor patogene sau a germenilor.

Igiena precara pe timpul menstruatiei

In timpul menstruatiei pielea este foarte sensibila, iar tampoanele si absorbantele trebuie sa fie schimbate cat mai des, ideal la cateva ore. De asemenea, de-a lungul timpului se pot dezvolta diferite sensibilitati la nivelul pielii datorita folosirii intelungate a aceluiasi tip de tampon, de aceea trebuie ales intotdeauna un absorbant cat mai de calitate si din materiale neutre din punct de vedere chimic.

Costumul de baie

Atunci cand mergem la mare, sau ba din contra, la piscinia, trebuie luat in calcul purtarea costumului de baie. Umiditatea crescuta in acea zona poate sa permita dezvoltarea bacteriilor si inmultirea acestora in zona intima.

Lenjeria de corp

Lenjeria de corp trebuie aleasa foarte bine, nu dupa design, ci in primul rand dupa calitatea materialelor. Matasea si alte materiale de acest gen retin umezeala, iar asa cum vorbeam mai sus, aceasta nu este recomandata. De asemenea, lenjeria intima feminina trebuie sa fie dintr-un material cat mai de calitate si care sa lase pielea sa respire in permanenta, cum ar fi, de exemplu, bumbacul. In principiu, materialele alese trebuie sa lase zona vaginala cat mai uscata de-a lungul zilei.

Igienizarea zonei intime

Igiena este prima cauza a infectiilor vaginale, iar ele pot aparea chiar daca igiena se face frecvent, insa cu mijloace defectuase. Servetelele umede sau sapanurile afecteaza zona vaginala, de aceea pentru acea zona trebuiesc folosite alte substante de curatare si ingrijire. Substantele din aceste materiale irita pielea si dezvolta aparitia infectiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *