5 lucruri care ne afectează sănătatea mentală

Este foarte important sa ne mentinem sanatatea mentala la un nivel cat mai bun. Cu siguranta fiecare dintre noi vedem zilnic batrani neajutorati care nu se mai pot descurca zilnic cu sarcinile pe care le au, sau ba mai mult, ca nu stiu pe ce lume traiesc. Daca nu dorim sa ajungem ca ei sau dorim sa amanam cat mai mult acele momente, trebuie sa ne ingrijim mult, atat din punct de vedere mental, cat si fizic. Iata doar cateva din lucrurile care ne afecteaza extrem de mult sanatatea mintala si motivele pentru care de multe ori ajungem la depresie.

Amani anumite sarcini
Daca esti genul de persoana care amana anumite sarcini din frica de a nu esua, atunci ar trebui sa vorbesti cu un psiholog. Pe termen lung vei deveni o persoana tot mai stresata. De asemenea, daca amani task-urile doar din lene, ar trebui sa gasesti o sursa de motrivare pentru a pleca de pe loc.

Esti intr-o relatie toxica.
Sunt multe persoane care sufera de anxietate datorita relatiei emotionale in care sunt implicati. Ar trebui sa analizati foarte bine relatia in care sunteti implicat, aceasta ar putea aduce efecte grave asupra stimei de sine si a sanatatii mintale.

Iei viata prea in serios
Daca esti genul de persoana care uita sa zambeasca cu zilele, ar trebui sa te gandesti mai mult la acest aspect. Trebuie sa traiesti viata mai mult, sa simti ca existi si faci ceva util, dar nu in ultimul rand, sa zambeti mai mult.

Nu dormi
Atunci cand nu dormim suficient capacitatile emotionale si mentale, dar si functionarea organismului nostru nu functioneaza asa cum trebuie. Trebuie sa vedem ce putem face pentru a ne imbunatati calitatea somnului, dormitul este foarte important pentru sanatatea creierului.

Nu petreci mai mult timp singur
Cu toate ca noi, ca oameni, suntem niste fiinte sociale, la un anumit interval de timp trebuie sa luam o pauza si sa ne retragem intr-un loc unde suntem doar noi. Trebuie sa impartim foarte bine activitatile de la job, cu viata personala si timpul doar pentru noi. Fie ca gasim cateva minute sau o zi, acele momente sunt foarte importante pentru sanatatea noastra mentala si pentru a ne aseza gandurile mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *