Vânzări auto: Cum să vinzi rapid și eficient mașina ta?

Vânzări auto

După o perioadă de condus vei simţi nevoia să îţi schimbi maşina. Nu trebuie să fie vorba neapărat de vreo defecţiune sau de o maşină foarte veche ca să începi procesul de vânzare auto. Vânzarea maşinii este, în general, un proces complicat şi complex, anevoios, poate dura luni bune până când găseşti cumpărătorul ideal care să ofere şi preţ bun şi să te şi ajute să vinzi mai repede. Dacă vrei să vinzi rapid şi eficient maşina personală ai în continuare un set de criterii de luat în seama când te ocupi de vânzări auto.

Stabileşte un preţ corect, dar şi o reducere. De la început trebuie să te interesezi care este valoarea de piaţă a maşinii pe care o vei vinde şi ce poţi face pentru a obţine cel mai bun preţ pentru autovehicul. Când ştii clar care este preţul corect pentru maşina ta poţi să aplici şi un discount ca să atragi clienţii şi să poţi vinde cât mai repede. Acel discount trebuie evidenţiat în anunţ şi trebuie explicat mai departe clienţilor pentru a nu fi echivalat cu probleme la maşină.

Încearcă să vinzi maşina unui dealer. Poţi să beneficiezi deja şi în România de programele buy back auto, ceea ce înseamnă că ai toate şansele să scapi de birocraţia asociată vânzării maşinilor şi să nu mai cauţi luni întregi un cumpărător care este dispus să îţi ofere preţul cerut.

Vinde maşina cuiva cunoscut, prieten, rudă. Este poate cea mai simplă metodă să vinzi rapid maşina şi să iei şi un preţ bun pe ea. Caută ruda sau prietenul care poate vrea să îşi schimbe maşina sau să îşi cumpere prima maşină, să cumpere o maşină pentru copii şi vei avea doar de câştigat. Scapi şi de timpul pierdut cu actele şi cu găsirea de cumpărători şi mergi la sigur, ştii că vei avea banii la timp.

Fotografii profesioniste şi filmări, postarea de anunţuri în on-line

Foloseşte site-urile de vânzări şi firmele specializate în vânzări auto. Este foarte simplu astăzi să îţi postezi anunţuri pe diverse site-uri sau să laşi specialiştii de la firme şi site-uri cu experienţă în vânzări auto să te ajute. În doar câteva minute ai anunţul gata, postezi descrieri şi fotografii, date de contact, stabileşti şi campanii de promovare şi în cel mai scurt timp vei ajunge să îţi vinzi maşina foarte uşor.

Caută să ai fotografii profesioniste pentru vânzare. Renunţă la fotografiile făcute cu un telefon sau cu un aparat foto vechi, cheamă pe cineva, fotograf de meserie, să îţi facă nişte fotografii interior, exterior impecabile şi păstrează rezoluţia mare când le foloseşti pe site-uri ca să poţi permite clienţilor să dea un zoom şi să vadă tot ce doresc.

Încearcă să ai unghiurile cele mai bune şi care vor pune în valoare maşina, nu uita de nişte fotografii de detaliu, cu toate dotările şi caracteristicile tehnice importante – fotografiile se pot face la motor, cauciucuri, sistemele interioare ale maşinii, sub capotă.

Filmează maşina. De multe ori fotografiile mai pot fi trucate în diverse programe de editare, aşa că este un oarecare scepticism în privinţa lor astăzi, aşa că o variantă foarte simplă şi la îndemână este să ai şi filmuleţe postate cu maşina din toate unghiurile, interior, exterior. Aşa clienţii au încredere mai mare în vânzător şi şansele să îţi vinzi maşina rapid cresc foarte mult.

Mergi la service înainte să o pui în vânzare. Verifică maşina şi fă orice fel de „retuşuri” pentru a arăta cât mai bine şi a putea să o vinzi rapid. Clienţii pot să se priceapă la maşini sau să vină cu mecanici şi orice probleme vor fi identificate rapid, scăzând şi preţul şi şansele de a vinde cât mai repede maşina.

Negocierea şi pregătirea actelor pentru vânzare, curăţarea maşinii te ajută să vinzi rapid

Curăţă maşina cu atenţie. Mergi la o firmă specializată în detailing auto pentru curăţare şi igienizare exterior şi interior. Clienţii se vor uita cu atenţie şi la cât de curată şi întreţinută este maşina şi vor fi dispuşi să plătească mai mult şi să cumpere rapid maşină dacă sunt încântaţi vizual de ea.

Pregăteşte din timp toate actele pentru vânzare. Chiar dacă nu vinzi maşina mâine, poimâine, fii gata cu toate documentele şi mergi din timp peste tot ca să ai dosarul gata şi când este nevoie de actele pentru vânzarea maşinii să le ai la îndemână imediat şi să închei contractul de vânzare-cumpărare, să nu scapi clientul.

Alege perioada potrivită pentru vânzare. Cumpărătorii de maşini vor căuta autovehicule de vânzare primăvară şi vara, în vreme de dealerii vor oferi preţuri mai bune în sistem buy back spre finele anului ca să aibă câştiguri bune odată ce anul se încheie. Dacă vrei neapărat să vinzi foarte repede alege iarna, când nu sunt mulţi clienţi şi preţul poate fi mai flexibil.

Fii pregătit să negociezi. Niciun client nu va accepta preţul tău de prima dată. Negociază în favoarea ta, lasă impresia că persoana din faţa ta este cea care va avea de câştigat şi nu ţine la preţ prea mult, ca să nu scapi clienţii.

Nu încerca să negociezi prea mult, pentru că vei pierde clienţii, fii dispus şi la un compromis ca să vinzi mai repede. Reducerile sunt bune, dar nu trebuie să fie prea mari pentru că pot ridica suspiciuni în privinţa calităţii maşinii şi pot reduce încrederea cumpărătorului în vânzător.

Alte Articole

Autor: Redactor