Pe urmele lui Hemingway: O călătorie în vibrantul Havana, Cuba

Havana, capitala Cubei, este un oraș plin de farmec și istorie, cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă, arhitectura colonială și cultura sa bogată. Unul dintre cei mai celebri locuitori ai orașului a fost scriitorul Ernest Hemingway, care a petrecut o bună parte din viața sa în Havana și a găsit inspirație în această destinație excepțională. În acest articol, ne aventurăm pe urmele lui Hemingway și explorăm cele mai renumite locuri pe care el le-a frecventat în Havana.

1. Bodeguita del Medio: Această icôna havanaise este un bar-restaurant faimos, cunoscut în special pentru cocktail-ul Mojito. Hemingway era unul dintre clienții fideli ai acestui local, iar locul este decorat cu fotografii și citate ale scriitorului. Savurează un Mojito răcoritor și simte atmosfera boemă care a inspirat scrierile lui Hemingway.

2. El Floridita: Acesta este un alt bar emblematic din Havana, unde Hemingway obișnuia să bea celebrele daiquiri. Băutura lui preferată era „Papa Doble”, o versiune dublă a cocktail-ului de bază. Astăzi, în acest bar se găsește o statuie în mărime naturală a scriitorului, iar atmosfera este încă plină de energie și animație.

3. Hotel Ambos Mundos: Acest hotel a fost casa lui Hemingway timp de câțiva ani în Havana. Poți vizita camera sa de hotel, care a fost transformată într-un mic muzeu, cu obiecte personale și fotografii ale scriitorului. De aici, poți admira priveliștea panoramică a orașului și poți înțelege de ce acest loc i-a fost sursă de inspirație.

4. Finca Vigia: Aflată la periferia orașului, Finca Vigia (Casa cu ochii) a fost reședința lui Hemingway în Havana. Această casă a fost păstrată în starea în care era atunci când Hemingway locuia acolo și este acum un muzeu. Poți explora camerele și spațiile în care scriitorul a scris unele dintre cele mai celebre opere ale sale.

5. La Terraza de Cojimar: Cojimar este un sat pescăresc situat în apropiere de Havana, care a fost o sursă de inspirație pentru Hemingway în romanul său „Bătrânul și marea”. Aici, poți vizita restaurantul La Terraza de Cojimar, unde Hemingway obișnuia să mănânce și să se întâlnească cu pescarii locali. Bucură-te de o masă cu preparate tradiționale cubaneze și de atmosfera pitorească a acestui sat.

6. Malecón: Promenada de-a lungul mării din Havana, cunoscută sub numele de Malecón, este un loc preferat de relaxare pentru localnici și vizitatori. Hemingway adora să se plimbe pe această promenadă și să admire apusurile spectaculoase ale soarelui. Ia-ți timp să te bucuri de o plimbare liniștită și de priveliștea oceanului.

7. Floridita Fishing Tournament: În onoarea lui Hemingway, Havana găzduiește anual un turneu de pescuit sportiv numit Floridita Fishing Tournament. Dacă ai norocul să te afli în Havana în timpul acestui eveniment, poți participa sau poți urmări competiția și atmosfera plină de adrenalină.

Havana este un oraș fascinant, cu multe locuri memorabile care au influențat viața și creația lui Hemingway. Dacă iubești literatura și vrei să descoperi lumea în care trăia acest scriitor remarcabil, o călătorie pe urmele lui Hemingway în Havana va fi cu siguranță o experiență captivantă și inspirațională.

Alte Articole

Autor: Sadak

Sunt pasionat de o gamă largă de subiecte, de la educație și sănătate, până la mediu și divertisment. Îmi place să împărtășesc idei și sfaturi care pot ajuta oamenii să își îmbunătățească viața și să devină mai conștienți de lumea înconjurătoare.