Sfaturi pentru achiziționarea adidașilor pentru alergat

Daca nu ai un stil de viata tocmai activ si doresti sa te apuci de alergat, sau ba din contra, deja alergi de ceva timp, acest articol s-ar putea sa iti fie de folos. Atunci cand alergam trebuie sa ne alegem foarte bine echipamentul pe care il folosim, de la tricou si pantaloni, pana la instrumentele de monitorizare a timpului si distantei alergate. Insa astazi vorbim poate de cea mai importanta parte a echipamentului pentru un alergator, incaltamintea.

Pe internet dar si in magazinele traditionale se vand foarte multe perechi de incaltaminte care ar fi destinate alergatului, insa la o privire mai atenta acestea sunt strict pentru strada. Pentru a nu cadea in capcana atunci cand mergeti si va alegeti incaltamintea, va prezint astazi cateva puncte de vedere de care sa tineti cont atunci cand va cumparati incaltamintea, fie ea online sau din marile lanturi de magazine

    • Trebuie sa fie comoda. Acesta este cel mai important lucru atunci cand ne cumparam incaltamintea, iar de cele mai multe ori aceasta comoditate se resimte mai ales la pretul de achizitionarea al adidasilor, insa pe termen lung merita investitia. Este total neindicat sa mergeti la alergat cu o pereche de incaltaminte stradala sau cu una sport, dar care sa fie incomoda. Veti avea probleme si in timpul alergatului, iar pe termen lung va puteti alege cu tot felul de semne neplacute cauzate de ranile provocate din cauza echipamentului necorespunzator.

 

    • Caltatea, un alt punct important. Ar trebui sa mergeti intotdeauna pe calitate superioara atunci cand va cumparati incaltamintea pentru alergat, iar recomandat ar fi sa alegeti ceva original, insa nu doar marile marci pe care le stim fiecare dintre noi. Pana la urma degeaba este incaltamintea comoda daca dupa cateva folosiri se deterioreaza si va trebui sa cumparam alta pereche de adidasi, asa ca mare grija la acest aspect.

 

  • Impermeabilitatea. Ultimul dar nu cel din urma, ar fi indicat sa mergeti pe o incaltaminte care sa permita o ventilatia corespunzatoare a piciorului, insa care sa nu permita intrarea apei in interior. Poate veti prinde la un moment dat o zi ploioasa, sau o suprafata inundata, iar alergarea nu va mai fi la fel de placuta cu piciorul ud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *