Nu-ți face iluzii

Din totdeauna am fost o fire optimistă. Încercam să privesc orice lucru ca pe o binecuvântare și să văd tot ceea ce e mai bun în treburile pe care le pățeam zi de zi chiar dacă uneori nu păreau să aibă decât efect negativ asupra mea.

Totodată am învățat că optimismul nu e același lucru cu a-ți face iluzii deșarte. Există o foarte mare diferență pe care din păcate unii nu o înțeleg iar din persoane mereu zâmbitoare și optimiste ajung să fie triști tot timpul și cu frica de necazuri și probleme la orice pas.

La fel ca în cazul confundării optimismului cu iluziile false întâlnesc destul de des persoane care nu sunt pe deplin conștienți de ”Nu există nu pot ci doar nu vreau.” iar în acest mod întră iar într-un cerc vicios, dacă-l putem numi așa, al înțelegerilor greșite și al sforilor cu care se leagă de programe greșite.

Sunt de părere că fiecare om poate să reușească să facă în viața exact ceea ce-și dorește, poate să se realizeze, să fie bogat, să fie fericit, să fie cunoscut sau mai știu eu ce dorințe au oamenii din ziua de astăzi, cheia e să-ți dorești foarte mult asta. Mulți spun: ”Dar eu îmi doresc mult și totuși nu reușesc, planetele s-au aliniat împotriva mea ca să nu-mi meargă nimic bine!

Ce să fac?” însă omit faptul că ar fi ok să și muncească în încercarea de a-și îndeplini visele. Nimeni nu o să-ți dea rețeta succesului pe tavă sau chiar succesul în sine, uneori e nevoie să mai și gândești puțin. Dacă prin a-ți dori ceva înțelegi doar ideea în sine de a dori un anumit lucru fără să faci ceva în privința asta atunci te pot asigura că nu vei reuși niciodată să-ți atingi obiectivul. Scopul e să gândești diferit, să nu-ți impui limite. Succes!

Lasă un răspuns