Ne revoltăm sau ne adaptăm încât să ne fie bine?

De mic am început să-mi dezvolt un caracter rebel care-mi era foarte de folos în momentele în care voiam să mă afirm, să fiu scos în evidență sau să supăr pe cineva însă totodată îmi punea multe bețe-n roate în unele situații. Da, până și la grădiniță eram acel copil care nu era de acord cu culoarea gresiei din baie, cu lucrurile pe care trebuia să desenăm sau cu cântecele stupide pe care eram obligați să le cântăm la fiecare serbare.

Cu timpul am crescut și lucrurile s-au schimbat puțin însă răzvrătirea a rămas în sângele meu. Nu mă înțelegeți greșit, când am mai crescut nu mai eram acel ”gică-contra” care se revolta împotriva oricărui lucru ci protestam pentru chestiile care pe mine mă deranjau.

Am trecut prin multe belele din cauza comportamentului și nevoii mele de a-mi face dreptate și mulți mi-au spus să mă adaptez și să tac din gură în speranța că altcineva va face treaba în locul meu astfel încât să ne fie tuturor mai bine. N-am fost însă de acord cu ideea asta și mi-am continuat drumul, căutările și protestele împotriva lucrurilor care-mi displăceau. Am învățat să nu mai aștept de la nimeni nimic și să încep schimbarea chiar de la mine fiindcă doar eu îmi pot schimba viața în bine.

În concluzie sfatul meu pentru voi, din experiență, este să fiți cât mai curioși și să încercați să aflați cât mai multe chestii. Nu vă opriți atunci când eșuați prima dată ci folosiți-vă de cât mai mulți oameni pentru a face același lucru. Un singur om nu are ce să facă însă dacă se unesc 100 lucrurile stau cam altfel. Așadar continuați să luptați și să dați tot ce aveți mai bun pentru a vă îndeplini dorințele și, indiferent de eșecurile care vă loviți, continuați.

Lasă un răspuns