În centru sau într-un cartier rezidențial?

Atunci cand dorim sa achizitionam un spatiu pe care ulterior sa il numim “acasa” vom trece prin foarte multe incercari, de la strangerea banilor sau luarea unui credit, pana la alegerea propriu zisa a locuintei de care avem nevoie pentru a ne construi viitorul.

Mereu vom fi ca intre ciocan si nicovala si nu vom stii ce sa alegem, un apartament in oras, care este foarte scump, sau ceva la periferie, intr-un complex rezidential, dar cu un cost mai bun?

In cele ce urmeaza vom discuta despre ce ar fi mai bine sa alegem pentru noi si viitorul nostru.

    1. Apartamentele din cartiele rezidentiale sunt noi, iar daca tot apelam la un credit pe 30 de ani, de ce sa nu investim in ceva nou, decat sa platim o suma uriasa de bani pe un imobil in centrul orasului care pe langa faptul ca este vechi, nu se stie cat de bine va rezista in cazul unor calamitati naturale cum ar fi cutremurele.

 

    1. Apartamentele noi din aceste cartiere, pe langa faptul ca sunt noi au si marele avatanaj ca vor oferi o factura la intretinere mult mai mica. Dat fiind faptul ca sunt noi, acestea au o protectie termica mai de zilele noastre, iar performanta energetica va fi cu siguranta mult mai buna decat la un bloc vechi.

 

  1. Ultimul si poate cel mai important aspect, pretul de achizitionare al apartamentelor. In orasele mari, mai ales in zona centrala, apartamentele au niste preturi exagerat de mare, insa iti ofera acces la tot felul de evenimente care se desfasoara in imediata vecinatate. Totusi, daca vei alege un apartament intr-o zona rezidentiala vei plati poate la jumatate, iar daca ai masina cu siguranta nu vei duce lipsa unei vieti la oras.

Pe langa toate acestea, sa tinem cont si de calitatea vietii. Zonele centrale sunt foarte aglomerate, tensionate si galagioase din cauza traficului destul de mare. Cartierele rezidentiale se construiesc acum dupa niste planuri aprobate si la nivel european, iar calitatea vietii este mult mai buna fata de centrul orasului, mai putin zgomot, un aer mai curat, zone verzi si parcuri pentru a iesi cu cei mici sau cu animalul de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *