De ce românilor le este frică de spitale

Romania este aproape pe ultimul loc la capitolul sanatate raportand ce se intampla in momentul de fata in restul Europei. Sistemul este atat de prost, incat exista unele persoane care prefera sa moara in chinuri decat sa trebuiasca sa mearga la spital pentru a se trata.

Una dintre marile probleme ale spitalelor de la noi din tara este ca acestea nu sunt deloc ingrijite, o data ce ai intrat in el parca ai pasit intr-un adevarat film de groaza. Saloanele si holurile spitalelor au un miros specific, in orice spital ai merge parca este acelasi, pe langa, ai parte de o imagine oribila cand vezi ca toate obiectele de mobilier, mesele sau paturile sunt intr-o stare avansata de degradare.

Pe langa toate acestea, sunt foarte multe mituri care circula prin viu grai, sau chiar pe internet in care persoane care au intrat in spital cu mana sau piciorul rupt au iesit suferind si de alte afectiuni. Spitalele de la noi din tara sunt atat de prost administrate incat stii cum intri, insa nu stii cum iesi.

De asemenea, medicii buni prefera sa plece din spitalele actuale din Romania, si pe buna dreptate, iar ce ramane in urma sunt doar niste medici care nu sunt neaparat interesati de pacienti, au aere de superioritae, iar ca sa fii tratat intr-un mod corespunzator trebuie sa faci anumite onoruri.

Topul facut la nivelul Uniunii Europene spune ca romanii sunt cei care nu doresc sa apeleze la serviciile pe care le ofera spitalele noastre, insa cu sigurana oamenii normali la cap niciodata nu vor dori sa se interneze sau sa aiba de-a face cu spitalele de la noi din tara. Tousi, mai exista o salvare cu ajutorul spitalelor si clinicilor privare, acestea fiind din ce in ce mai multe.

Insa nu este o solutie pe termen lung, pot aparea si clinici “fantoma”, care sa nu fie autorizate pentru a functiona. De asemenea, aceste tipuri de spitale sunt foarte scumpe, iar majoritatea romanilor nu isi permit sa faca consultatii la o clinica privata, sa vorbim si de o operatie deja trecem la cu totul si cu totul un alt nivel.

One comment on “De ce românilor le este frică de spitale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *