De ce nu este recomandat să cumperi mașină de la samsari

A ajuns o adevarata aventura sa cumperi o masina second-hand, iar acest lucru nu este din cauza masinilor, ci din cauza celor care le comercializeaza. Sunt nenumarate cazurile afisate pe internet sau televizor cu samsari care fac tot felul de manevere cu masinile, iar la final de luna, trag linie si sunt fericiti ca au un profit considerabil.

Daca nu ai bani de o masina noua iar aceasta iti este neaparat necesara, iata de ce ar trebui sa cumperi masina second-hand de la un dealer acreditat si nu de la un samsar.

1. Oamenii vor masini care sa arate cat mai bine, pana la urma este si un lucru normal. Astfel, samsarii sau adaptat si asa ca, inainte de a veni cu masina la targ in vazul tuturor clientilor, acestia customizeaza masina, mai schimba cate o piesa, mai bat un ciocan in tabla, iar la final ii mai creste putin pretul. Multe masini sunt chiar lovite si reparate ulterior, insa nimeni nu specifica acest lucru.

2. 90% din masinile prezente la targurile auto au kilometrii dati inapoi. Nu este o noutate, exista deja persoane specializate pe aceasta nisa, iar sa dai kilometrii inapoi la o masina nu mai este un lucru atat de astronomic. Ne dorim masini cat mai putin rulate, insa cu siguranta masinile acelea poate au avut chiar dublul kilometrilor actuali inscrisi pe bord.

3. Preturile sunt umflate. Daca mergi la targuri sau cauti pe site-urile de anunturi online, vei vedea ca preturile sunt foarte ridicate, in mare parte din pricina faptului ca fiecare isi evalueaza masina dupa stilul propriu, in cele mai frecvente cazuri masina fiind supraevaluata.

4. Poti lua masina in rate de la un dealer, pe cand de la un samsar doar daca mergi la camatari. Daca nu ai bani nici de o masina la mana a doua, insa repet, iti este foarte necesara, ai avantajul ca o poti lua chiar si in rate de la dealerii autorizati.

5. La dealeri ai garantie. Un alt avantaj ar fi si aceasta garantie, care iti este oferita ori in functie de numarul de kilometri facuti cu masina, ori in functie de perioada. Ori cum ai da, pana la urma este bine sa ai o garantie la mana in cazul unor eventuale defectiuni tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *