Curățarea ficatului – cum să faci acest lucru

Pentru a curata cat mai bine ficatul, va trebui sa adaugati in dieta cateva alimente benefice pentru acesta. Puteti evita in acelasi timp sa evitati alimentele care nu fac decat sa impiedice procesul natural de curatare a acestui organ.

Ficatul este un organ extraordinar, acesta indeplinind foarte multe functii in organism. El va va ajuta sa va mentineti sanatosi. O alimentatie echilibrata va fi de ajuns pentru a mentine sanatos ficatul, de aceea puteti avea in vedere doar anumite alimente, pentru a obtine aceste beneficii.

Rolul principal al ficatului este de a indeparta substantele nocive din organism. Acest organ se ocupa de eliminarea hormonilor in exces, el fiind repsonsabil si de reglarea glicemiei. Ficatul are rol si in producerea bilei, in lipsa acesteia, nivelul de colesterol creste. Organismul prodcue in mod natural o cantitate mare de toxine.

In moemntul in care ficatul este supraincarcat, acesta elibereaza in sange un amestec cu amoniac, amestec ce poate deteriora creierul. Cofeina, alcoolul si sarea pot provoca probleme ficatului. De asemenea, alimentele procesate, precum si medicamentele pot si ele provoca probleme acestui organ. Chiar si toxinele din mediu au un impact negativ asupra organului.

Pentru a curata ficatul, va trebui sa aveti un regim alimentar care sa se bazeze pe unele alimente foarte bune pentru acesta. De aceea, puteti avea in vedere introducerea citricelor in alimentatia voastra. Mai puteti introduce papaya, piersici, dar si mango, pentru o aliemntatie cat mai buna.

Pepenele, strugurii rosii, dar si fructele de padure sunt alte alegere de care puteti tine cont. Aceste alimente avand un continut mare de fibre care faciliteaza eliminarea toxinelor din corp. Sistemul digestiv va fi imbunatatit. Este recomandat sa consumati mai mult aceste fructe in varianta lor proaspata, decat sub forma de suc.

Printre legumele spre care va puteti orienta se numara anghinarea, ardeii, dar si sfecla sau varza de Bruxelles. Mai puteti alege legumele crucifere, morcovii, castravetele, dovleacul, precum si rosiile, fasolea sau germenii. Legumele acestea au un rol important in neutralizarea metalelor grele, dar si a pesticidelor, precum si a altor substante daunatoare.

Puteti consuma zilnic fructe si seminte oleaginoase. In cazul in care gatiti, puteti sa va folositi de ulei de masline extravirgin. Beti cat mai multa apa pentru a va putea detoxifia organismul cat mai bine. Va trebui sa limitati consumul de cereale carre contin gluten, dar si sare sau indulcitori artificiali. Renuntati la cafea, precum si la alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *