Cum să îți negociezi programul de muncă

Intr-o proportie destul de ridicata, joburile obisnuite nu au parte de un program flexibil, majoritatea abordand programul 9-18 cu o ora de pauza, care uneori se respecta, alteori nu. Astazi vom vorbi despre cum poti sa iti negociezi programul, chiar daca angajatorul nu prea este deacord cu acest lucru.

In primul rand, daca lucrezi intr-o reprezentanta, la o banca, sau oriunde altundeva este aproape imposibil sa iti negociezi programul pentru ca in mod normal acestea au program de 8 ore pe zi si este deja prea bine stabilit, singura solutie fiind doar sa treci la un part-time si sa alegi singur cand doresti sa mai treci si pe la munca.

Totusi, pentru a putea sa iti faci programul asa cum doresti trebuie sa dai dovada de proactivitate si sa duci sarcinile la bun sfarsit mult mai repede fata de timpul limita. Astfel vei demonstra atat angajatorului, cat si colegilor de munca ca ai controlul deplin asupra timpului si practic asta demonstreaza ca esti capabil sa iti faci propriul program.

Totodata, trebuie demonstrat faptul ca te descurci mult mai bine individual decat in echipa. Majoritatea anunturilor de angajare cauta oameni care se descurca bine in echipa, dar cu siguranta au nevoie si de oameni care sa o faca la fel de mine si la nivel individual, pentru ca anumite situatii sa fie descongestionate mai bine. Practic prin aceasta caracteristica vei demonstra ca nu trebuie sa depinzi de colegii tai, si chiar daca nu va suprapuneti orarul de munca, tot te vei descurca la fel de bine.

Nu in ultimul rand, trebuie sa faci la un moment dat ceva in plus, sunt mai multe variante. Spre exemplu, ii poti lua pe toti prin surprindere venind sambata la serviciu, sau cine stie, poate intr-o seara nu ai somn si te apuci de proiect pe timpul noptii, iar de dimineata sa-l prezinti superiorilor.

Daca faci toate acestea, cu siguranta nu vei avea probleme iar sefii deja vor prinde incredere in abilitatile de organizare pe care le ai, tot ce mai ramane este doar sa stabilesti o intalnire cu acestia si sa le propui ceea ce ti-ai dorit, un orar cat mai flexibil pentru a iti putea rezolva si alte sarcini pe langa munca.

One comment on “Cum să îți negociezi programul de muncă

  1. Eram atat de nefericit cu toate orele in plus pe care le lucram si nu puteam sa fiu acasa, alaturi de nevasta mea. Dupa ce am citit acest articol, pot spune ca o giugiulesc de 2 ori mai mult! Multumesc!

    watch movies online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *