Cum să avem un zâmbet de vedetă

Ne uitam la televizor si vedem zambetul de poveste pe care il au vedetele si ne intrebam noi de ce nu putem avea o asemenea dantura. Ei bine, trebuie sa luam in calcul faptul ca vedetele fac vizite frecvent la dentist, au trecut prin mai multe tratamente dentare si de albire, iar ingrijirea lor nu lasa de dorit.

Insa, daca si tu doresti sa ai un zambet “de vedeta”, iata ce trebuie sa respecti:

Periajul zilnic. Inca de cand am fost mici ni s-a spus sa ne spalam cat mai des pe dinti pentru ca este bine. Cand am mai crescut si ne-am confruntat cu primele dureri dentare cu siguranta ne-am dat seama de ce este bine. Problemele dentare pe langa durerea masiva, mai aduc dupa sine si timp pierdut, disconfort continuu si bani dati pe tratamente. Periajul zilnic de cel putin doua ori pe zi, dimineata si seara, alaturi de ata dentara si apa de gura ne vor tine departe de aparitia problemelor la nivelul dintilor.

Alegerea unei periute de dinti buna pentru dantura ta. Probabil la momentul actual folosim periutele de dinti manuale. Acum cu evolutia tehnologiei ar trebui sa ne indreptam atentia si catre periutele de dinti electrice. Acestea au sute de oscilari pe minut si curata placa bacteriana de cateva ori mai bine decat am face-o noi manual cu o periuta manuala. Chiar daca un periaj obisnuit pe dinti dureaza doua minute, atunci ar trebui sa folosim mai multe miscari, insa o astfel de periuta electrica ne poate ajuta. De asemenea, ele reusesc sa patrunda mai bine si in spatiul dintre dinti, lasand in urma un efect de albire.

Vizitele cat mai dese la dentist. Acestea ar trebui sa se efectueze cat mai des cu putinta pentru a se vedea din timp toate problemele care pot aprea la dantura noastra. Daca nu o data la 6 luni, macar anual trebuie sa ajungem la medicul dentist. Tratand o eventuala problema ne va ajuta sa nu pierdem multi bani pe inlocuirea dintelui sau tratarea gingiilor ranite de catre dintii bolnavi si cariati. Pierderea dintiilor, pe langa efectul vizual, ne va strica si starea de spirit.

One comment on “Cum să avem un zâmbet de vedetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *