Cele mai bune fructe ale iernii pentru sănătatea ta

Vitamine, fibre, minerale… o multime de nutrienti adica care se pot dovedi veritabili aliati pentru sanatatea ta atunci cand vrei sa infrunti asa cum trebuie iarna. Iar toate acestea se regasesc in majoritatea fructelor de sezon. Descopera citind acest articol in care.

Nu mai este nici un secret pentru nimeni. Sa consumi fructe este indispensabil pentru sanatate. Da, dar nu orice tip de fructe. Ideal ar fi sa mizezi pe fructele de sezon.

Numeroase fructe de sezon prezinta o multime de beneficii minunate pentru organismul nostru. Pentru ca sunt foarte bogate in fibre, in vitamine sau in minerale, deci ne ajuta sa luptam contra problemelor legate de sezonul rece sau alunga numeroase precum oboseala, care isi face si ea aparitia imediat ce frigul se instaleaza.

Migdalele. Ideale pe post de gustare dar si atunci cand vrem sa avem grija de sanatatea noastra pe timp de iarna. Acest lucru se datoreaza nivelului de lipide, dar si de fibre. Migdalele mai contin si vitaminele E si B2 sau chiar si B9, ideale pentru un plus de vitalitate pe timp de iarna.

Kiwi, un veritabil concentrat de vitamina C, fructul kiwi este un aliat de pret atunci cand vrei sa infrunti asa cum trebuie iarna. Aceasta vitamina este cea care va intari sistemul imunitar si care va facilita absorbtia de fier si de calciu, avand in acelasi timp si un efect antioxidant.

Kaki. Este unul din cele mai bogate fructe in provitamina A. Dar este in acelasi timp si o sursa foarte buna de vitamina C si de fibre.

Portocala. O vedeta in piete sau in magazine pe timp de iarna, portocala este cea mai una sursa de vitamina C ideala pentru a te mentine informa maxima pe timp de iarna. Portocala este de asemenea o sursa buna de vitamina B9 si de minerale si contine foarte putine calorii.

Perele. Perele sunt excelente surse de fibre si pot facilita deci tranzitul intestinal. Deci un veritabil atu pentru inceputul de an. Aceste fructe sunt si cele mai bune surse de vitamina C si de vitamina B9. Joaca deci un rol destul de important in stimularea sistemului imunitar.

Lamaia. Un aliat detox prin excelenta, lamaia este un fruct cu numeroase beneficii pentru sanatate. Este foarte bogata in vitamina C, in cupru si in fier. Un pahar mare cu suc de lamaie stors dimineata te va ajuta sa infrunti ziua asa cum trebuie si sa alungi oboseala hivernala.

Grepfrutul. La fel ca si portocala sau lamaia, grepfrutul este foarte bogat in vitamina C, dar si in antioxidanti care pot preveni imbatranirea prematura a celulelor,

Psyhalis. Bogat in antioxidanti si in beta-caroten, acest fruct este o alternativa clasica la fructele de sezon clasice.

Lasă un răspuns