Ce să faci când simți că stresul te depășește

Stilul de viata tot mai alert ne transforma din niste simpli oameni in niste bestii in multe cazuri. De cele mai multe ori stresul apare din cauza job-ului pe care il avem, insa nu de putine ori sunt cazurile in care si viata personala reuseste sa ne dea peste cap. Orice am face suntem intr-un stres continuu, iar important este sa stim cum sa il gestionam eficient, in caz contrar vom avea grave probleme de sanatate.

Plecand de la premisa ca orice are o rezolvare, astazi vom descoperi cateva lucruri care ne pot ajuta sa trecem peste stresul cotidian.

  • Lectureaza in aer liber
   Poate nu ai o carte preferata, sau ba din contra, ai citit-o de foarte multe ori, tot poti iesi in natura sau intr-un loc linistit pentru o scurta pauza de lectura. Vom intra intr-o alta lume, poate ne vom transpune in pielea unei alte persoane cu probleme din lectura noastra, iar asa ne vom deconecta usor, usor de problemele noastre si vom vedea mai usor luminita de la capatul tunelului.

 

  • Asculta muzica linistitoare
   Muzia are un puternic impact emotional asupra sentimentelor pe care noi le avem, asa ca o muzica buna la momentul potrivit va fi precum o vindecare mai rapida. De asemenea, putem asculta aproape orice gen de muzica care ne face sa ne simtim mai bine, mai liberi si mai visatori.

 

  • Vorbeste cu un prieten
   Cel mai bine in astfel de momente de stres maxim ar fi sa ceri ajutorul prietenilor, eventual sa-l contactezi pe cel mai bun prieten. Este persoana care te cunoaste cel mai bine si va empatiza cu tine si problemele pe care le ai. De asemenea, cu siguranta va incerca din rasputeri sa te puna pe picioare si sa pleci mai incolo cu capul ridicat si cu forte proaspete.

 

 • Mergi la teatru
  Totodata, poti alege sa participi la o piesa de teatru, sau de ce nu, la un spectacol de stand up comedy. Vei savura cateva glume pe cinste iar starea generala se va schimba. Alege ce vrei tu si ce consideri ca te va face sa te simti mai bine, cel mai important este ca vei ajunge acasa cu un vibe mult mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *