Câteva trucuri anti-frig

Sa iti fie frig este un lucru foarte neplacut. Si nu numai. Scaderile de temperatura pot sa fie destul de periculoase pentru persoanele mai in varsta, pentru cei mai sensibili si pentru sugari, de asemenea.

Hipotermie, accidente cardiovasculare, degeraturi… iata cateva trucuri de care sa tii cont atunci cand vrei sa eviti frigul si nu vrei sa suferi din cauza lui.

Evita anumite medicamente. Nu toate medicamentele fac o casa buna cu frigul de afara. Ne gandim aici mai ales la medicamentele contra hipertensiunii si la angina pectorala care pot altera mecanismele de lupta contra frigului. Medicamentele neuroleptice pot provoca si ele de asemenea o scadere a temperaturii generale a corpului.

Nu iti pune mainile in buzunar. Este un prost obicei la care ar trebui sa renunti. Pentru a rezista la frig, nimic nu se compara cu mersul cu bratele libere. Se vor putea astfel balansa in mod natural in partea din fata si cea din spate a corpului. In acest fel, muschii bratelor vor fi solicitati si ve genera in acest fel o caldura corporala.

Acopera extremitatile. Acest lucru poate sa para evident, dar unii inca mai neglijeaza aceasta solutie. Inainte de a iesi, cel mai bine ar fi sa acoperi foarte bine capul si extremitatile.

De asemenea, poti adopta si tehnica mai multor straturi de haine. Adica ceea ce americanii numesc « layering ». adica arta de a acumula mai multe straturi de haine. Deci cu corapi mai grosi sau colanti pe sub pantaloni picioarele tale sunt gata sa infrunte frigul.

Alimentele de evitat atunci cand este foarte frig afara.
– alcoolul. Fata de ce am putea crede, alcooul nu ne incalzeste. Ba din contra. Poate mari dezhidratarea si hipotermia si poate fragiliza organismul.
– cafeaua. La fel ca si alcoolul, cafeaua are tendinta de a reduce vigilenta la rece. Altfel spus, atunci cand bem cafea nu resimtim atat de tare senzatia de frig. Deci creste riscul de a suferi de hipotermie.
– preparatele prea grase. Nu sunt deloc bune pentru sanatate si pentru silueta. Cel mai bine ar fi sa privilegiezi cruditatile de fructe si de legume mai ales sub forma de supe.

Alimentele de privilegiat.
– supele de legume sunt ideale la inceput de masa, aducand corpului tau vitaminele si mineralele de care are nevoie si incalzindu-te in acelasi timp.
– ceaiul verde este antiviral si ajuta corpul sa lupte contra frigului.
– fructele uscate sunt gustarea perfecta pentru iarna. Sunt bogate in minerale si oligoelemente si te ajuta sa lupti contra frigului si oboselii.

Lasă un răspuns