Care este melodia care generează cea mai mare plăcere?

Faptul ca muzica generaza diferite stari de spirit este un lucru de-a dreptul cunoscut de oricine, muzica putand sa confere stari de melancolie, tristete sau chiar fericire. Avand in vedere ca trebuie sa gandim intotdeauna cat se poate de pozitiv pentru a avea o viata cat mai buna, astazi vom discuta despre melodia care genereaza cea mai mare stare de fericire.

Melodia in cauza este “Don’t Stop Me Now”, ea fiind interpretata in anul 1978 de catre Queen, fiind populara chiar si in zilele noastre. Conform unui neurolog de la Universitatea din Groningen, Jacob Jolij pe numele sau, a declarat faptul ca melodia interpretata de Queen genereaza pentru creierul uman o stare de “fericire” foarte puternica.

Acesta a analizat de-a lungul timpului mai multe melodii, realizand astfel o “formula” de calculare a fericirii in functie de muzica. Astfel, in cele din urma, a studiat in pragul final 126 de piese realizare in ultimii 50 de ani.

Analiza lui a fost una foarte amanuntita deoareca a pus accent atat pe versuri, cat si pe tema, compozitie sau armonie. In acest fel, se pare ca melodia “Don’t Stop Me Now” genereaza cele mai multe batai pe minut (BPM).

Totodata, in top mai sunt prezente si “Dancing Queen” de la ABBA, dar si “Good Vibrations” de la The Beach Boys. Bineinteles, sunt si alte melodii frumoase si cunoscute care genereaza un astfel de impact pentru starea noastra de spirit, iar un lucru este de retinut analizand acest top, muzica anilor trecuti va ramane vie si peste ani.

In concluzie, mare grija la tipul de muzica pe care il ascultati, dupa cum bine se poate observa, conteaza foarte mult ceea ce ascultam, asa ca in momentele de suparare cel mai bine ar fi sa ascultam o piesa care ne place, ne motiveaza si ne face sa trecem mai departe. Este cunoscut faptul ca muzica poate fi folosita pe post de tratament, iar multe persoane au precizat ca au trecut peste niste dificultati mai mari din viata lor cu ajutorul muzicii. Nu in ultimul rand, muzica este benefica atat pentu animale, cat si pentru plante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *