Când să ne trimitem CV-ul 

Poate suntem in situatia de a ne cauta un loc de munca, sau cine stie, poate am ajuns in situatia de a fi concediati sau pur si simplu dorim sa ne dam demisia pentru ca nu ne mai place actualul loc de munca si nu ne mai ofera satisfacerea necesara pentru a continua. In oricare situatie am fi, dupa ce ne-am facut CV-ul si suntem pregatiti ca il trimitem mai intampinam o mica problema, cand ar fi cel mai indicat sa trimitem agentiilor de recrutare sau companiilor intentia noastra de a ne angaja.

Chiar daca pare ciudat, pentru recrutorii de CV-uri cea mai buna perioada de vizionat este lunea, imediat dupa ce au iesit din weekend. Pare greu de crezut, insa acestia vin cu un aer proaspat pentru noua saptamana si sunt deschisi sa vada ce au mai primit pe timpul weekend-ului. In mare parte, atunci cand oamenii aplica pe site-urile de joburi, angajatorii primesc un mail in ordine cronoligica. Astfel, marea majoritate vor trimite mail-uri vinerea, cand au mai mult timp liber, cu o mica scadere sambata, iar aproape deloc duminica.

Deci, daca vom trimite CV-ul nostru duminica, in dimineata de luni vom fi cap de afis pentru recrutori, iar acestia cum sunt mai relaxati au toate sansele sa ne ia CV-ul in considerare, chiar daca nu este neaparat cel mai bun.

Cu cat vom inainta in saptamana va fi din ce in ce mai greu pentru recrutori sa aleaga deoarece au primit foarte multe CV-uri, iar acestia vor deveni din ce in ce mai selectivi. Vor fi saturati sa vada sute de CV-uri care arata la fel, iar poate al tau va fi diferit, insa deja va fi foarte obosit sa ii mai dea o foarte mare atentia, aceeasi pe care ar fi facut-o in ziua de luni.

Acestea fiind spuse, daca doriti sa aplicati la un job, perfect ar fi sa aplicati in ziua de duminica, poate chiar duminica seara, iar cel tarziu pana miercuri, daca vom aplica in zilele de vineri sau joi atentia recrutorilor cu siguranta va fi una minima si este posibil sa nu fim luati in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *