Afectează tratamentul de albire smalțul dinților?

Tot mai multi romani sunt in cautarea zambetului perfect, nu se stie inca sigur de ce, dar probabil datorita vedetelor, acestea avand mereu un zambet perfect. Insa, cu toate acestea, ni s-a spus de foarte multe ori ca albirea dintilor nu este sanatoasa pentru dinti, acestia fiind afectati prin slefuire in timpul procesului de albire, practic afectand smaltul dintilor si rigiditatea acestora.

Insa, cu toate ca asa pare, conform medicilor dentisti, o data cu cererea tot mai mare, dispozitivele de albire ale dintilor au avansat si ele pana in clipa de astazi, iar albirea dintilor nu mai afecteaza la fel de mult dintii precum o faceau metodele de acum cativa ani.

Cea mai moderna metoda de albire a dintilor este aceea in care se foloseste o lampa de tip LED, aceasta pe timpul functionarii activand gelul de albire aplicat pe dinti. Aceasta solutie nu afecteaza aproape deloc smaltul dintilor si dureaza in jur de 60 de minute. Insa, din pacate, metoda este destul de costisitoare, asa ca de cele mai multe ori pacientii recurg la metode mai ieftine pentru albirea dintilor.

Prima metoda este aceea in care dintii sunt pur si simplu slefuiti superficiali, iar dupa mai multe sedinte de albire ei devin tot mai sensibili, ajungand la nivelul in care trebuie imbracati cu fatete pentru a nu se deteriora in timpul masticatiei. De asemenea, ce-a de a doua varianta de albire a dintilor raman benzile dentare care se pot aplica si acasa, insa la fel, afecteaza smaltul si pe termen lung nu reprezinta o solutie optima de albire.

Chiar daca alegem varianta cea mai buna de albire, trebuie sa nu uitam faptul ca aceasta albire nu este definitiva, ea trebuind sa se realizeze la un anumit interval de timp daca dorim sa avem in permanenta dintii stralucitori.

Marea problema la albirea dintilor este la fumatori, la ei tratamentul de albire dureaza in medie doar 6 luni, pe cand la un nefumator dureaza intre 12 si 24 de luni. Totodata, dupa tratamentul de albire, medicul dentist pune cateva restrictii cu privire la alimentatie pentru ca tratamentul sa isi faca cu adevarat efectul pe un termen cat mai lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *